top of page

#StandWithUkraine 07-02-2022

Другий тиждень поспіль не вщухає світова хвиля #StandWithUkraine на підтримку України. Минулі тижні позначилися масштабними і яскравими акціями у європейських столицях та світових мегаполісах.

5 лютого перед будинком Парламенту в Осло відбулася акція на підтримку України в умовах загрози військової ескалації зі сторони Росії #StandWithUkraine

Ми дякуємо організатору Ukrainsk Forening Øst-Norge / Українська громада Східної Норвегії та всім небайдужим за підтримку українському народові.

Промова голови Української громади в Норвегії Ірини Бігун:

Vi har i lang tid vært vitner til aggresjon fra Russland mot Ukraina. I en verden hvor vi sårt trenger fred og kjærlighet ser vi at enkelte vil gå til krig for å oppnå sine interesser. Ukraina er et fredens land, vi ønsker å leve i fred med våre naboer og alle verdens borgere uavhengig av religion, kultur og nasjonalitet. Mitt høyeste ønske er at vi alle kan leve i harmoni med hverandre, respektere hverandre uavhengig av hverandres nasjonalitet, språk, og kultur.

Fred og frihet kommer ikke av seg selv. Sikkerhetssituasjonen i og rundt Ukraina er en alvorlig påminnelse om nettopp det. Det nye og skremmende i den situasjonen vi nå befinner oss i er at vi ser et Russland som helt uprovosert har sendt mer enn 100 000 soldater til grensen rundt Ukraina, et land som på ingen måte kan sies å utgjøre en militær trussel mot Russland. Russland bruker så situasjonen som de selv har skapt til å tvinge NATO og USA til forhandlingsbordet hvor de har fremsatt en rekke uakseptable krav.

Det er en konflikt om landområder, makt og sikkerhet, hvor spørsmål knyttet til historie, identitet og folkerett er viktig.

Fred kan ikke bevares med makt. Den kan bare oppnås ved forståelse. Jeg har en drøm om at alle verdens ledere kan bevare og skape fred gjennom forståelse.

Det Russland gjør mot vår Ukraina kan ikke aksepteres, det finnes ingen unnskyldning for å angripe et fredelig land med et påskudd om at de ønsker herredømme over landet vårt.

Jeg ber for fred, nestekjærlighet og harmoni for oss alle.Siste innlegg

Se alle

Діяльність громади у новому етапі українсько-російської війни 2022 року

Українці в Норвегії та українські громади проводять колосальну роботу на суспільному та інформативному фронті. У цьому дописі ми спробуємо зібрати усі медійні виступи. Одна із засновниць Української г

Commenti


bottom of page