top of page

Співпраця українських шкіл за кордоном

28-29 листопада 2019 року українська школа «Кобзар» при ГО «Українська Громада в Норвегії» прийняла участь у науково-практичній конференції «Українська закордонна школа – крок у майбутнє» у Гаазі, Нідерланди. Нашу школу представляла керівник дошкільної групи Вікторія Іваній Стайн.

Мета заходу: ✔обмін досвідом учителів українських закордонних шкіл; ✔обговорення стратегії розвитку шкіл у діаспорі; ✔створення робочих груп з питань розробки єдиної освітньої Програми для закордонних українських шкіл; ✔створення робочих груп з розробки єдиних вимог щодо критеріїв оцінювання рівня знань, умінь, навичок для складання випускного підсумкового іспиту.

У ході конференції заслухали доповідь Голови Фундації «Українці в Нідерландах», провели презентацію роботи недільних шкіл Нідерландів, Данії, Норвегії, Італії, Німеччини та ін. Відбулися майстер-класи, вокршопи та круглий стіл з метою обміну досвідом, обговорення стратегії розвитку недільних шкіл, проблем та способу їх вирішення. Підняті були питання про розвиток мультикультурної ідентичності учнів у закордонних українських школах.




Siste innlegg

Se alle

Діяльність громади у новому етапі українсько-російської війни 2022 року

Українці в Норвегії та українські громади проводять колосальну роботу на суспільному та інформативному фронті. У цьому дописі ми спробуємо зібрати усі медійні виступи. Одна із засновниць Української г

bottom of page