top of page

Благодійні акції «Атовцям до Великодня» та «Захистимо захисників»

Oppdatert: 10. jun. 2021

Напередодні Великодня ГО "Українська громада в Норвегії" традиційно провела благодійні акції на підтримку наших захисників у АТО та їх сімей.


В рамках благодійних акцій «Атовцям до Великодня» та «Захистимо захисників» за період часу між католицькою та православною Пасхою, ми переконались у неймовірній чуйності українців в Норвегії до долі нашої Батьківщини та її захисників. За допомогою небайдужих людей, було надано підтримку родинам АТОвців, які виховують дітей з інвалідністю, придбано технічні прилади, заcоби гігієни та святкові гостинці на фронт. До благодійної акції долучилися українці з багатьох регіонів країни! Тішимося, що українська спільнота єднається довкола громади у таких вкрай важливих питаннях.


Отож, в рамках акції «Атовцям до Великодня» зібрано 5 380 крон, що становить 18 180 грн. Куплено: підгузки, дитяча куртка, адаптоване харчування, бензопила, набір ключів, мило, зубна паста, зубні щітки, бритви та креми для гоління, набір продуктів для випічки пасок, поштові витрати.


Окремо, в рамках акції «Захистимо захисників» зібрано 19 200 крон, що становить необхідні 64 000 грн для придбання тепловізора (InfiRay) iRay Xeye 2 E3 Max V2.



Усе передано на схід Добровольчому Українському Корпусу «Правий сектор», десантникам 80-ї бригади та мотопіхотному батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.


Дякуємо всім хто долучився і всім хто допомагав. Окрема подяка куратору проекту з української сторони дружині учасника АТО, волонтеру ГО "Народна Самооборона Львівщини", координатору ГО "Центр допомоги сім'ям учасників АТО", депутату Львівської міської ради Нелі Васюті.


Вдячні засновниці "Благодійного фонду Уляни Кузик" та керівничці соціального кафе "Базилік" у м. Львів Уляні Кузик за практичну допомогу по закупці усього необхідного, за випікання традиційних пасочок та італійських смаколиків.


Спасибі членкині Української громади в Норвегії Ганні Головко за проявлену ініціативу, ідею благодійної акції та налагодження зв'язків із захисниками на фронті.


Окремо від імені правління Громади хочемо щиро подякували педагогам, батькам та учням української школи "Кобзар" в Норвегії за увагу до захисників в Україні та малюнки-подарунки для них. Сміливці на фронті будуть радіти цим малюнкам, чудовим різнобарвним писанкам! Щиро дякуємо, що підтримуєте та організовуєте такі акції на підтримку хлопців та дівчат, які захищають нас від зовнішнього ворога! Дякуємо за любов до України! За патріотизм.




Siste innlegg

Se alle
bottom of page